Så får du nya följare på Instagram

För privatpersoner är Instagram ett roligt och kreativt sätt att dela med sig av sin vardag till vänner och bekanta. För företagare är det en plats där du kan bygga varumärke, öka din försäljning och växa så det knakar. Men hur gör du som företagare succé på Instagram? Här kommer fem enkla tips!

1. Interagera och hitta nya följare

Även om Instagram många gånger handlar om att dela inspirerande bilder och videoklipp så är kommunikationen nyckeln om du vill bli stor på Instagram.

När du känner dig nöjd med ditt flöde och innehåll, är det viktigt att lägga fokus på att kommunicera och framför allt integrera. Detta gäller inte bara med dina följare, utan med andra konton som har liknande inriktning eller målgrupp som du. Det är här du ska gilla inlägg, kommentera och göra dig synlig för andra följare – följare som i sin tur kan börja följa dig. Om du tar 20-30 minuter om dagen till aktiv interaktion på Instagram så kommer du garanterat märka att du får fler följare på kontot.

Pst – se till att kommentera och gilla inlägg på konton som liknar ditt strax innan du själv publicerar. Det ökar chansen att de som driver eller följer dessa konton enklare hittar till ditt.

2. #Hashtag är din bästa vän

Hashtags är bra. Använd dig av dem, men välj dem med omsorg. Tips är att ladda ner en app som hjälper dig ta fram relevanta hashtags, exempelvis Hashtag Expert, Tagstagram och Hashtag. Glöm inte att du även kan lägga hashtags i dina stories. Det är många som missar, vilket är synd då du även här kan nå ut till fler relevanta följare = nya kunder.

3. Sharing is caring

Var inte rädd för att dela med dig. Oavsett vilken bransch du befinner dig i och vad du säljer för tjänster/produkter, finns det innehåll att bjuda på. Försök att dela content som dina följare får anledning att spara eller till och med dela vidare – det är så du sprider vidare din verksamhet på Instagram. Förslag på delbart innehåll kan vara enkla och användbara guider och relevanta tips. Du kan lägga ut dem både som stories och inlägg. Testa!

4. Posta fler bilder åt gången

Att publicera inlägg som består av fler bilder eller videos lönar sig. Instagrams algoritmer tycker om när dina följare är inne på ditt konto under en längre tid, vilket gör att både bildkaruseller och videoklipp är effektiva. Allt som håller dina följare kvar på ditt konto är toppen för att tillgodose algoritmerna.

5. Ge aldrig upp!

Här kommer nog det viktigaste tipset av dem alla: ge inte upp! Att växa på sociala medier är inte enkelt,  du kommer aldrig vara ensam om att vilja synas och höras. Det gäller att ge ditt konto tid, tanke och mycket kärlek innan du kan se några resultat. Håll dig till din strategi kring innehåll och glöm inte att vara aktiv. Du behöver inte lägga ut ett inlägg varje dag, det kan räcka med en gång i veckan beroende på om du har något relevant att lägga ut. Däremot behöver du vara aktiv genom att kommunicera och göra dig hörd utanför ditt egna konto, så ofta du kan.

 

Har du inte tiden att ta fram en bra strategi för att växa på Instagram? På Mediehuset Hallandsposten sitter digitala strateger dagligen och hjälper både stora och små företag att ta fram en skräddarsydd digital plan som formas utifrån dina behov och mål.
Tveka inte att höra av dig så hjälper vi dig!